BP: Americké kapitálové trhy na počátku obchodování patrně posílí

09.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americké kapitálové trhy patrně zahájí dnešní obchodní seanci růstem v reakci na oznámení japonské centrální banky o změně monetární politiky v zemi. ...

...

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 posilují o 2,7 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average vzrostly o 20 bodů a futures na Nasdaq 100 získaly 4 body.

Podle dnešní zprávy amerického ministerstva obchodu se obchodní deficit USA v lednu zvýšil o 5,3 procent na rekordních 68,5 mld. USD a překonal tak předešlý rekord z října, kdy se deficit prohloubil na 67,84 mld. USD. Ekonomové očekávali zvýšení deficitu na 66,4 mld. USD.

Z dalších makroekonomických zpráv připadl na dnešní den počet nově nezaměstnaných Američanů, který se v uplynulém týdnu zvýšil o 8 tisíc na 303 tisíc. Analytici očekávali jejich pokles na 293 tisíc.

Automobilový sektor by mohl získat povzbuzující injekci v podobě zprávy Wall Street Journal, že automobilka General Motors je blízko k uzavření dohody s odborovou organizací UAW, která by mohla obsahovat i klauzuli o dřívějším odchodu zaměstnanců do penze. Akcie General Motors v předobchodní fázi posilují o 3 procenta.

Akcie výrobce počítačových serverů a zařízení na zálohování dat, společnosti Sun Microsystems Inc. (SUNW), posilují o 3,2 procenta v reakci na upgrade od společnosti Lehman Brothers na „equal weight“, když investiční společnost citovala očekávání v podobě snižování nákladů firmy a stabilizaci v růstu příjmů.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE