BP: Akcie Blockbuster zareagovaly na čtvrtletní výsledky firmy poklesem

10.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší americký řetězec videopůjčoven...

...Blockbuster Inc. (BBI) ve čtvrtek reportoval nárůst zisku za uplynulé čtvrtletí, ale příjmy společnosti poklesly pod odhady trhu a akcie společnosti zareagovaly na zveřejněné výsledky poklesem.

Společnost zároveň uvedla, že hodlá zrevidovat své finanční výsledky zpětně až do roku 2003, ačkoliv tato revize neovlivní již zveřejněné příjmy a čistý zisk.

Generální ředitel firmy John Antioco předpokládá, že společnost překoná v letošním roce celý americký půjčovní průmysl, který ve čtvrtém čtvrtletí zaznamenal pokles srovnatelných tržeb o 6,5 procenta, a že vykáže růst u svých online služeb.

Za fiskálně čtvrté čtvrtletí společnost vytvořila čistý zisk 18 mil. USD/9 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 2,8 mil. USD/2 centy na akcii za shodné období před rokem.

Bez započtení jednorázových položek zisk společnosti činil 17 centů na akcii, a vyšel tak v souladu s průměrným odhadem analytiků.

Celkové příjmy společnosti klesly v meziročním srovnání o 11 procent na 1,53 mld. USD, zatímco analytici Wall Streetu počítali s příjmy ve výši 1,69 mld. USD.

Firma hodlá v letošním roce snížit své náklady na prodej, administrativu a všeobecné náklady o 100 mil. USD oproti loňskému roku.

Akcie BBI včera oslabily o 6,46 % na 3,62 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE