BP: Společnosti DreamWorks klesl čtvrtletní zisk

10.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Animátorské studio...

...DreamWorks Animation SKG Inc. (DWA) ve čtvrtek zveřejnilo zisk za čtvrté čtvrtletí, kterým předčilo konsensuální odhad analytiků, ale současně společnost uvedla, že v prvním pololetí letošního roku neočekává výrazné zvýšení svých zisků.

Finanční ředitel společnosti Kris Leslie uvedl, že velký film společnosti pro první pololetí tohoto roku "Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka" nesplnil očekávání společnosti.

Čistý zisk firmy za čtvrté čtvrtletí činil 63,2 mil. USD/61 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 192 mil. USD/1,99 USD na akcii za shodné tři měsíce před rokem.

Kvartální příjmy společnosti poklesly na 172,9 mil. USD ze 495,7 mil. USD před rokem.

Analytici v průměru čtvrtletní zisk společnosti odhadovali na 42 centů na akcii, při příjmech 165,9 mil. USD.

Tahounem příjmů společnosti za uplynulé čtvrtletí byly především prodeje DVD s filmem "Madagaskar". Součástí zveřejněných výsledků jsou i náklady ve výši 25,1 mil. USD spojené s horším než očekávaným výnosem z filmu "Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka" a daňový zisk ve výši 27 centů na akcii.

Společnost uvedla film "Wallace & Gromit" do amerických kin na počátku října, ale jak uvedla, dokud nebudou splaceny náklady na distribuci, nemůže určit příjmy, které tento film vynesl.

Akcie DWA včera posílily o 0,86 % na 26,86 USD, v poobchodní fázi oslabily o 2,76 % na 26,12 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE