BHS: Paramo - Unipetrol obměnil na mimořádné valné hromadě Parama představenstvo společnosti

10.03.2006 | , BH Securities
INVESTICE


Dnešní mimořádná valná hromada společnosti svolaná z iniciativy mateřské společnosti, společnosti Unipetrol, vyměnila tři z pěti členů představenstva...

...pardubické rafinerie.
Novými osobami v představenstvu jsou pánové Ivan Ottis a Milan Mincíř z Unipetrolu a stávající výrobní ředitel Parama Jindřich Bartoníček (dříve člen dozorčí rady). Odvoláni byli předseda a místopředseda představenstva, pánové představenstva Petr Bláha a Stanislava Bruna a člena představenstva Adam Zyczkowski.
Po valné hromadě se uskutečnilo jednání představenstva společnosti, které odvolalo k 10.3. 2006 z funkce generálního ředitele Parama, a.s., ing. Petra Bláhu a zároveň jmenovalo k 11. 3. 2006 nového generálního ředitele společnosti ing. Ivana Ottise.
Novým předsedou představenstva byl jmenován ing. Ivan Ottis, místopředsedou Marek Mroczkowski. Pan Marek Mroczkowski je současně místopředsedou představenstva a finančním ředitelem Unipetrolu a.s. Do 17.2. 2006, kdy byl jmenován nový ředitel společnosti Francois Vleugelse, zastupoval dočasně předsedu představenstva Unipetrolu po té, co v září 2005 z funkce předsedy představenstva a generálního ředitele Unipetrolu odešel Pavel Švarc.


Mateřský Unipetrol tak patrně v Paramu posiluje svůj vliv na faktické řízení společnosti, které může předcházet následným změnám spojeným s konsolidací společnosti nebo naopak nabídce Parama k prodeji.
(Zdroj:www.ihned.c, Paramo, Unipetrol)

Autor článku

Petr Hlinomaz  

Články ze sekce: INVESTICE