BP: Příznivé zprávy z trhu práce poženou americké akcie vzhůru

10.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americké akcie jsou připraveny na pozitivní začátek obchodování na amerických kapitálových trzích, když zpráva o růstu průměrné mzdy a počtu nově...

...vytvořených pracovních míst za únor potvrdila názor, že americký trh práce udrží tempo svého růstu. Do hledáčku investorů se dostal bankovní sektor díky zprávě, že Citigroup připravuje nabídku na převzetí banky Societe Generale.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes rostou o 4,10 bodu, futures na Nasdaq 100 přidávají 6 bodů a futures na Dow Jones Industrial Average posilují o 31 bodů.

V americké ekonomice přibylo v únoru 243 tisíc pracovních míst, ekonomové předpokládali, že američtí zaměstnavatelé vytvoří v únoru 210 000 pracovních míst.

Podle dnešní zprávy vzrostla míra nezaměstnanosti minulý měsíc na 4,8 procenta z lednových 4,7 procenta, když ekonomové očekávali, že míra nezaměstnanosti setrvá na lednové úrovni.

Průměrná hodinová mzda vzrostla během února o 0,3 procenta na 16,47 USD, v souladu s očekáváním, ale ve srovnání s únorem loňského roku vzrostla o 3,5 procenta.

Magazín Le Nouvel Observateur dnes informoval, že přední americká banka Citigroup kontaktovala členy francouzské vlády v souvislosti s nabídkou, kterou hodlá učinit na převzetí banky Societe Generale.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE