BP: Akviziční snahy podpoří americké kapitálové trhy v růstu

13.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akviziční aktivity na obou stranách Atlantiku napomáhají růstu akciových futures jež naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí pondělní...

...obchodování pozitivně.

Futures na S&P 500 posilují 2,40 bodu, futures na Dow Jones industrial average získávají 18 bodů a futures na Nasdaq 100 přidaly 7 bodů.

Dnešním zprávám o převzetí vévodila informace o převzetí společnosti North Fork vydavatelem kreditních karet Capital One za 14,6 miliard dolarů. Akcie společnosti North Fork v předobchodní fázi posilují o 18,3 procenta a akcie Capital One klesají o 4,4 procenta.

Další ze zveřejněných akvizičních snah dnes oznámila vydavatelská společnost McClatchy, která hodlá převzít konkurenční Knight-Ridder za 4,5 miliard dolarů bez započtení dluhu.

Akcie Nasdaq Stock Market aktuálně oslabují o 2,3 procenta oproti včerejšímu růstu o 10 procent, když reagují na odmítnutí nabídky na převzetí londýnskou London Stock Exchange. Za převzetí britské burzy nabídl Nasdaq 4,2 miliardy dolarů. Zdroje obeznámené se situací však prozradily, že Nasdaq hodlá svou cenovou nabídku zvýšit. Společnost NYSE Group, která vlastní New York Stock Exchange, podle mediálních zpráv také zamýšlí učinit londýnské burze cenovou nabídku.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE