BP: Procter & Gamble potvrzuje projekci zisku pro 3/Q, zvyšuje dividendu

14.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Výrobce spotřebních produktů, společnost...

...Procter & Gamble Co. (PG), včera zvýšil svoji čtvrtletní dividendu a uvedl, že by měl za stávající čtvrtletí vykázat zisk v souladu s horní hranicí původních odhadů navzdory mírně sníženému očekávání tržeb.

Na konci ledna společnost zisk za fiskálně třetí čtvrtletí prognózovala na 58-61 centů na akcii, včetně nákladů ve výši 7-10 centů na akcii spojených s akvizicí firmy Gillette, která byla završena v říjnu. Součástí vydané projekce jsou i náklady na nejnovější holicí strojek firmy Gillette, Fusion, který se na pultech v Severní Americe objevil v posledním lednovém týdnu.

Společnost včera uvedla, že nyní za zmíněné čtvrtletí očekává zisk v pásmu 59-61 centů na akcii, včetně již zmíněných položek.

Analytici v průměru čtvrtletní zisk firmy odhadují na 61 centů na akcii.

Nárůst tržeb bez započtení vlivu akvizic, prodaných operací a směnných kurzů společnost nyní odhaduje na 5-6 procent, když původně očekávala zvýšení o 5-7 procent.

Celkové čtvrtletní tržby by se měly zvýšit v souladu se střední hodnotou očekávaného 20-23% pásma.

Společnost zvýšila svoji čtvrtletní dividendu na 31 centů na akcii z původních 28 centů na akcii. Nová dividenda bude vyplacena 15. května akcionářům držícím akcie společnosti k 21. dubnu.

Akcie PG včera oslabily o 0,43 % na 61,98 USD, v poobchodní fázi ztratily 0,53 % na 61,65 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE