BP: Telekom Austria hlásí za 4. čtvrtletí nárůst zisku o 66 %

14.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší rakouský telekomunikační operátor, společnost...

...Telekom Austria AG, zvýšil ve čtvrtém čtvrtletí svůj zisk o 66 procent díky akvizici mobilního operátora Mibiltel EAD. Společnost ale varovala, že za letošní rok vykáže zpomalení růstu svých příjmů.

Čistý zisk firmy vzrostl za uplynulé tři měsíce na 41,6 mil. EUR z 25 mil. EUR za shodné období před rokem. Tržby vídeňské společnosti vzrostly na 1,17 mld. EUR z 1,03 mld. EUR.

Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg v průměru čtvrtletní zisk společnosti odhadovali na 21,5 mil. EUR, při příjmech 1,16 mld. EUR.

Společnost očekává, že za letošní rok vykáže nárůst tržeb o zhruba 5 procent poté, co loni zvýšila své tržby o 7,9 % za podpory červencové akvizice společnosti Mobiltel, největšího bulharského mobilního operátora.

Společnost předpokládá, že růst příjmů z širokopásmových internetových služeb nebude v letošním roce dostatečný natolik, aby plně vykompenzoval pokles příjmů z tradičních telefonních služeb.

Telekom Austria dále očekává, že se její čistý zisk v letošním roce zvýší o zhruba 20 procent a EBITDA vzroste o 10 procent. Za čtvrté čtvrtletí se EBITDA firmy zvýšil o 20 procent na 382,1 mil. EUR.

Za celý minulý rok společnost zvýšila svůj čistý zisk o 84 procent na 417,1 mil. EUR.

Společnost navrhla za loňský rok dividendu ve výši 55 centů na akcii, oproti 24 centům na akcii vyplacených za rok 2004.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE