Český burzovní index na dvouměsíčním minimu!

14.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnes během obchodování ve SPAD byly pod tlakem všechny středoevropské burzy a tento negativní sentiment se poměrně silně projevil také u nás. Akcie ČEZu byly pod...

Dnes během obchodování ve SPAD byly pod tlakem všechny středoevropské burzy a tento negativní sentiment se poměrně silně projevil také u nás.

Akcie ČEZu byly pod velkým prodejním tlakem a jednu chvíli ČEZ krátkodobě oslabil pod 790 Kč za akcii, aby na konci obchodní seance uzavřel 2,35% v mínusu na 796,37 Kč. Domnívám se, že závěr obchodního dne byl ve znamení uzavírání krátkých pozic.

KB je pod dlouhodobým tlakem prodejců, uzavřela -2,44% na 3.217,61 Kč. Je to titul, jehož atraktivita v posledním období jakoby "vybledla" a moje prognoza na nejbližší dny není bohužel příliš optimistická.

UNI oslabil o 2,33% na 267 Kč, ale ve velkých objemech se s ním neobchodovalo, za to s akciemi společnosti ORCO se obchodovalo čileji. Tento titul se podíval na úroveň 2.386 Kč za akcii a podle mého názoru je vhodný pro nákup na dlouhou pozici. Nezapomeňme, že tato společnost ještě neoznámila hospodářské výsledky za loňský rok a očekávání jsou vesměs optimistická.

 

Autor článku

Petr Bánovský  

Články ze sekce: INVESTICE