BP: Americké trhy patrně zahájí obchodování růstem

15.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí dnešní obchodování růstem za pomoci pozitivních výsledků banky Lehman Brothers a zvýšené...

...projekci společnosti DuPont.

Futures na S&P 500 posilují o 0,2 bodu, futures na Dow Jones industrial average získávají 9 bodů a futures na Nasdaq 100 přidaly 3,5 bodů.

Pozornost investorů se upřela na výsledky hospodaření investiční banky Lehman Brothers, která za první kvartál reportovala 24% nárůst zisku na 1,1 mld. USD/3,66 USD na akcii. Vyjma mimořádných položek zisk činil 3,50 USD na akcii, což překonalo průměrný odhad analytiků hovořících o 3,17 USD na akcii. Zpráva však přišla den poté, co rekordní výsledky svého hospodaření zveřejnila investiční banka Goldman Sachs. Akcie aktuálně oslabují o 0,2 %.

Chemická společnost DuPont zaznamenává 3,5% nárůst svých akcií v reakci na dnešní oznámení, že zvyšuje projekci zisku pro rok 2006 na 80 centů na akcii, z původně předpokládaných 70 centů na akcii. Zisk za první kvartál by měl snížen o mimořádné náklady ve výši 165 mil. USD, které by měla firma vynaložit na redukci 1 500 pracovních míst v divizi nátěrových hmot.

Akcie maloobchodníka Wal-Mart Stores posilují v předobchodní fázi o 0,6 % poté, co firma oznámila zvýšení svého podílu ve společnosti Central American Retail Holding na 51 procent. Finanční podmínky kontraktu však zveřejněny nebyly.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE