Souhrn 15. 3. na světových trzích

16.03.2006 | , Proventus Finance
INVESTICE


Akcie ve středu pokračovaly v růstu, cena ropy korigovala                 Americké akciové trhy v průběhu středečního obchodování pokračovaly v růstu a...

a navýšily tak úterní zisky. Trh je v současné době velice silný, když hlavní akciové indexy zakončily obchodování blízko svých pětiletých maxim. Impulsem pro opětné posilování akciových titulů byla především zpráva Centrální banky o pokračujícím růstu ekonomické aktivity v lednu a únoru a slábnoucí obavy ze zvyšování úrokových sazeb. Index Dow Jones posílil o 58.43 bodů na hodnotu 11209.77 bodů. S&P se zvýšil o 5.54 bodů na 1303.02 bodů a technologický Nasdaq vzrostl o 15.94 bodů na 2311.84 bodů. Ropa v průběhu obchodování klesala na základě zprávy ministerstva energetiky o vyšších zásobách ropy. Cena lehké ropy se snížila o 1.47% a uzavírala tak na hodnotě 62.17 USD za barel.

 

Čistý zisk investiční banky Lehman Brothers v prvním čtvrtletí vzrostl o 24% oproti stejnému období loni na 1.08 mld. USD či 3.66 USD na akcii. Výsledky byly o něco lepší než analytici očekávali, když ti odhadovali zisk ve výši 3.17 USD na akcii. K růstu zisku společnosti velkou měrou přispěly dobré výsledky z obchodování s dluhopisy a velmi vysoká celosvětová aktivita v oblastí fúzí a akvizic. Zpráva však investory ve srovnání se včerejšími výsledky konkurenční společnosti Goldman Sachs příliš neoslnila a akcie Lehman Brothers lehce oslabovaly.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE