BP: ConAgra snižuje v rámci restrukturalizace dividendu a prodává své operace

16.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Potravinářská společnost...

...ConAgra Foods Inc. (CAG) dnes představila dosti radikální restrukturalizační plán, který by měl stlačit zisky společnosti ještě v následujících dvou a půl letech. Společnost hodlá v rámci restrukturalizace také snížit svoji dividendu.

Firma plánuje prodat své operace na zpracování mořských potravin a sýru, čímž navazuje na plán zveřejněný minulý měsíc, který počítal s prodejem větší části operací výroby mraženého masa. Dohromady se tak společnost hodlá zbavit operací, které vytvářely až 2,8 mld. USD z celkových ročních příjmů firmy na úrovni 14,5 mld. USD.

Společnost nyní očekává, že za rok končící v květnu 2007 vykáže zisk v rozmezí 1,10-1,15 USD na akcii, přičemž analytici dotazovaní agenturou Thomson First Call roční zisk firmy v průměru odhadují na 1,36 USD na akcii.

Firma předpokládá, že se na stávající ziskovou úroveň vrátí v důsledku nákladů na plánovaná restrukturalizační opatření až během fiskálního roku 2009. Analytici zisk společnosti za rok končící květnem 2008 v průměru odhadují na 1,52 USD na akcii.

Svoji čtvrtletní dividendu společnost snížila o 9,25 centu na 18 centů na akcii. Příští dividendu společnost vyplatí 1. června akcionářům držícím akcie společnosti k 1. květnu.

Akcie CAG včera oslabily o 1,64 % na 20,41 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE