Goldman Sachs - (NYSE: GS $149,42 13.03.06’)

15.03.2006 | , Afin Brokers
Doporuceni Afin brokers


Goldman Sachs Group, Inc. je nejprestižnejším makléřským domem na Wall Street, který poskytuje širokou paletu finančních služeb zákazníkům, jimiž jsou korporace,...

...finanční instituce, vlády a vysoce movité fyzické osoby. “Goldman”, jak je obvykle nazývan, je jedničkou jak v obchodování s akciemi a deriváty, ale také nejzvučnějším investičním bankéřem světa. Goldman vlastní, mimo jiné, také Spear, Leads & Kellog, # 1 market maker na NYSE, největší burze světa. Společnost byla založena v roce 1869 a sídlí v NYC.


Společnost včera vyhlásila vynikjící hospodářské výsledky Q4, které doslova „vyrazily dech“ celé Wall Street a pohly akciovými trhy... čistý profit vzostl o 64% na $2,48miliardy, nebo $5,08 na akcii, očekávalo se „pouze“ $3,29 na akcii. Byl to vůbec nejvyšší profit, jaký kdy makléřský dům na Wall St. vyhlásil


Šéf – CFO, David Viniar prohlásil, že tyto skvělé výsledky jsou zejména díky rostoucím poplatkům z investičního poradenství, jako jsou fúze a akvizice a veřejné nabídky primárních emisí akcií – IPO’s a prý nadále výrazně porostou.


Goldman jen za včerejšek posílil o 6.2% na $149, historické maximum a při tempu jakým roste čistý profit, se akcie, které mají P/E (cena/profit) na 11, paradoxně jeví jako velmi podhodnocené.


Goldman Sachs je společnost pro níž pracují ty nejlepší mozky světa a jejich akcie je investicí, která by měla by měla být součástí vyváženého portfolia každého investora.


Autor článku

Ing. Josef Stoulil