U.S. trhy v pátek přidaly chabých 0,2%

17.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Obchodování na amerických trzích bylo v pátek chladnější a nepřinutilo investory příliš se angažovat ve změně svého pohledu na současný vývoj ekonomické scény....

Obchodování na amerických trzích bylo v pátek chladnější a nepřinutilo investory příliš se angažovat ve změně svého pohledu na současný vývoj ekonomické scény. Neustále se opakují stejná slova a ta jsou: Inflace a Úrokové sazby. Trh nemá příliš jasný směr a pozvolna se spekulanti obracejí spíše k jednotlivým titulům než k celkovému pohledu na trh jako celek. Problémem totiž stále zůstává, zda se máme opravdu vydat na cestu vzhůru, která bude trvat pár týdnů a pěkně se na ní svezeme nebo prozatím zůstávat v pozadí a vyčkávat na korekci, která bude způsobena již zmíněnými dvěma veličinami.
Investoři by si měli spíše libovat v dobře nastartované ekonomice, alespoň dle čísel, které produkují tamní statistické instituce. Taktéž další zvýšení sazeb by nemuselo být až zas tak významným problémem aby se trhy z tohoto kroku „poskládaly“. A kdyby náhodou opravdu nastal problém, bylo by přeci přirozené opět sazby snížit. Každopádně se úroveň amerických úrokových sazeb nachází  na velmi citlivé hranici a případné zvýšení by asi mělo být jen nepatrné aby dostálo potřebě snížit inflaci ale taktéž nepoškodilo výrazně spotřebitele produktů závislých na úrokových sazbách. A Amerika je téměř již celá postavená na produktech závislých na úrocích.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE