Společnost BEA leaderem na poli SOA

17.03.2006 | , BEA Systems
INVESTICE


BEA, vedoucí světová softwarová společnost, potvrdila svou pozici leadera na poli SOA (Service Oriented Architecture). Potvrdil to nejnovějšího průzkum společnosti IDG Research z února  2006, jehož respondenti označili společnost BEA za jedničku mezi ostatními poskytovateli SOA řešení a služeb

 Společnost BEA leaderem na poli SOA

 


Praha 17.3.2006:

Společnost BEA jmenovalo na pozici SOA leadera  téměř tři čtvrtiny respondentů, IBM na stejnou úroveň přiřadilo 62 procent a Oracle 38 procent respondentů; 60 procent respondentů chce se společností BEA spolupracovat při zavádění SOA technologií v nejbližších 12 měsících. S IBM chce spolupracovat 43 procent a s Oracle 30 procent respondentů.

SOA představuje užitečný přístup k architektuře software, kdy se pomocí IT  organizují dříve samostatné funkce obsažené v podnikových informačních systémech. Takto nově vzniklý systém, založený  na standardním základě, umožňuje kombinovat, konfigurovat a opakovaně přistupovat ke  službám v reálném čase a plně je využívat pro podporu dnešních dynamických a stále se měnících obchodních požadavků. Tento modulární přístup k IT podporuje flexibilitu, rychlost a odpovídající organizační změny.

Pojmu „Servisní infrastruktura“ jako výrazu pro softwarovou kategorii podnikových IS splývajících stále blíže k SOA rozumělo 95 procent respondentů. Tato kategorie kombinuje softwarové nástroje s komponenty produktů, které zohledňují vývoj směrem k SOA, webové služby včetně podpůrného messagingu, menagementu a integraci dat s příslušným bezpečnostním zabezpečením.

Podíl respondentů potvrzujících zásadní prioritu SAO ve svých organizacích dosáhl 62 procent (nárůst o 10 procent). To, že SOA bude mít zásadní prioritu v nejbližších pěti letech se domnívá 79 procent respondentů (nárůst o 18 procent). Vše v porovnání s obdobným výzkumem z května 2005.

Více informací o SOA naleznete na http://www.bea.com/soa

Metodika průzkumu předpokládala tyto kriteria pro respondenty: Zaměstnání v IT managementu společností nad 500 zaměstnanců; zkušenosti s hodnocením, plánováním, testováním nebo nasazením SOA; vliv na nasazení/zavedení SOA. Těmto kriteriím vyhovělo 521 respondentů z  1040  získaných odpovědí.

O společnosti BEA Systems, Inc.
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) je vedoucí světová softwarová společnost s infrastrukturou pro elektronické obchodování s více než 15 tisíci zákazníky po celém světě včetně většiny z Fortune Global 500. Společnosti se obrací na BEA s žádostmi o vyřešení problému transformace stávajících softwarových aplikací se starou, nepružnou a nadbytečnou architekturou ve vysoce výkonnou a vyzrálou Web infrastrukturu.

 

 

Autor článku