BP: Oznámení giganta Microsoft posílá akciové futures do červených čísel

22.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí dnešní obchodování poklesem vedené oslabením sektoru technologií v důsledku odkladu...

...uvedení nového operačního systému Windows Vista na trh softwarovým gigantem Microsoft.

Uvedené rozhodnutí pravděpodobně poškodí tržby z prodejů osobních počítačů. V reakci na uvedené oznámení poklesly akcie Dell o 1,2 procenta, akcie společnosti Hewlett-Packard oslabují o 1,9 procent. Stejným způsobem reagovaly i akcie výrobců mikročipů, jako např. Intel (-0,3 %), či AMD (-1,9 %).

Na druhé straně akcie počítačové společnosti Apple Computer posilují o 1,1 procento v rámci víry, že firma bude z uvedeného rozhodnutí, podle názoru některých analytiků, profitovat.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují 1,4 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average přidávají 3 body a futures na Nasdaq 100 padají o 7,5 bodu.

Akcie farmaceutické společnosti Sanofi-Aventis posilují o 9,1 % díky oznámení, že společně s Bristol-Myers Squibb (+13 %) urovnala patentový spor se společností Apotex ohledně léku Plavix na zamezení vzniku krevních sraženin. Do roku 2011 by výrobce generik Apotex měl zachovat patentovou ochranu léku Palvix.

Výsledky svého hospodaření za třetí kvartál oznámila i světová roznášková společnost FedEx.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE