BP: Britské maloobchodní společnosti Next vzrostl roční zisk

23.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Třetí největší britský prodejce oděvů, společnost...

...Next Plc, vykázal za uplynulý rok nárůst zisku, když zvýšil počet svých obchodů a další provozovny přemístil na větší plochu.

Čistý zisk společnosti za rok končící 28. ledna vzrostl na 313,5 mil. GBP z 304,5 mil. GBP za předchozí rok. Oznámeným ziskem společnost překonala konsensuální odhad analytiků dotazovaných agenturou Bloomberg pro zisk 306 mil. GBP.

Roční tržby společnosti vzrostly o 8,7 procenta na 3,1 mld. GBP.

Společnost Next zvýšila svůj zisk díky otevření větších obchodů a rozšíření nabídky produktů mimo jiné o nábytek a domácí potřeby, což také prodává prostřednictvím svých katalogů Next Directory.

Za sedm týdnů končících 18. března společnost vykázala pokles srovnatelných tržeb o 8,9 procenta, když v loňském roce výsledky firmy pozitivně ovlivnily velikonoční nákupy a oslavy Dne matek. Společnost předpokládá, že za celý letošní rok její tržby z obchodů otevřených déle než jeden rok poklesnou.

Firma hodlá zvýšit svoji dividendu za druhé pololetí o dvě pence na 30 pencí na akcii. Za celý rok tak společnost vyplatí dividendu ve výši 44 pencí na akcii, což ve srovnání s předchozím rokem znamená nárůst o 7 procent.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE