BP: Akcie Google obohatí index Standard & Poor´s 500

24.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akcie internetového vyhledávače...

...Google Inc. (GOOG) nahradí v bázi indexu Standard & Poor´s 500 akcie společnosti produkující ropu a zemní plyn Burlington Resources Inc. (BR). Akcie Google v reakci na oznámení firmy Standard & Poor´s posílily o devět procent.

Tento krok, který vejde v platnost po uzavření obchodování 31. března, znamená, že řada portfolio manažerů bude muset přidat akcie společnosti Google do svých portfolií.

Díky tržní hodnotě ve výši 101,1 mld. USD bude společnost Google na základě čtvrtečních zavíracích kurzů devatenáctým největším členem indexu S&P 500. Největším členem indexu je ropný gigant Exxon Mobil Corp. (XOM) s tržní hodnotou 374 mld. USD.

Akcie společnosti Google, které vstoupily na veřejný trh v srpnu 2004 na ceně 85 USD, včera v poobchodní fázi na trhu Inet posílily o 30,82 USD na 372,71 USD ze své zavírací ceny 341,89 USD na trhu Nasdaq.

Akcie společnosti Burlington Resource opouští bázi indexu S&P 500, když tuto společnost akvíruje společnost ConocoPhillips (COP), jejíž akcie jsou také součástí tohoto indexu.

Akcie společnosti Google se na počátku letošního roku obchodovaly až na ceně 475 USD, ale oslabily poté, co finanční ředitel firmy minulý měsíc varoval ohledně možného zpomalení růstu příjmů.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE