BP: Společnosti Lucent Technologies a Alcatel potvrdily, že jednají o sloučení

24.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americký výrobce telekomunikačních zařízení, společnost...

...Lucent Technologies (LU), a francouzská konkurenční společnost Alcatel (ALA), včera večer potvrdili, že jednají o možném rovnoprávném sloučení.

Společnosti, které by měly po sloučení tržní kapitalizaci přesahující 34 mld. USD, uvedly, že v současné době neexistuje žádná záruka, že ke sloučení dojde, a společnosti neposkytnou další komentáře do doby, kdy bude buď uzavřena dohoda nebo budou jednání o sloučení ukončena.

Společnosti již jednou v roce 2001 přerušily jednání o sloučení poté, co menší společnost Lucent odmítla myšlenku převzetí. V té době měla společnost Alcatel zájem o převzetí operací na výrobu optických vláken společnosti Lucent. Společnost Lucent původně souhlasila s vlastnictvím 42procentního podílu ve sloučené firmě, zatímco Alcatel měl mít v této společnosti majoritní podíl.

Mluvčí společnosti Lucent odmítla sdělit, jak dlouho nynější rozhovory probíhají, a neposkytla ani další podrobnosti.

Tržby společnosti Lucent klesly od roku 2001 o více než polovinu a i tržby společnosti Alcatel poklesly o téměř polovinu.
Příjmy společnosti Lucent poklesly v prvním čtvrtletí o 12 procent na 2,05 mld. USD, zatímco příjmy společnosti Alcatel vzrostly ve stejném období o 7 procent na 4,95 mld. USD.

Akcie LU včera zavíraly na ceně 2,82 USD, akcie ALA zpevnily o 0,65 % na 15,45 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE