Zentiva v hledáčku kupce

27.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Pondělní obchodování na pražské burze bylo ovlivněno významnou akviziční zprávou z oblasti farmacií. Jedná se konkrétně o koupi zhruba 25% podílu ve společnosti Zentiva...

Pondělní obchodování na pražské burze bylo ovlivněno významnou akviziční zprávou z oblasti farmacií. Jedná se konkrétně o koupi zhruba 25% podílu ve společnosti Zentiva a to francouzskou farmaceutickou společností Sanofi –Aventis. Tato zpráva přišla před trhem a hned při openu pražské burzy se akcie Zentivy začaly obchodovat u 1.330,-CZK.
Další možný zájem ze strany Sanofi-Avensis o balíky, které jsou v držení známých skupin může být poněkud dražší. Očekávání hospodaření Zentivy jsou v celku pozitivní, a tak se můžeme dočkat případné další akvizice za vyšší cenu. Taktéž předpokládám, že pokud by současní silnější akcionáři podílů v Zentivě měli zájem dané podíly prodat, nebyli by tak shovívaví a chtěli by maximalizovat svůj zisk.
Kromě CETV, které oslabilo o více jak 1,5% se při pondělním obchodování s českými papíry nic zvláštního nedělo. Náš index srážela na kolena Erste Bank, která je každým dnem na atraktivnější ceně díky prozatímnímu nezájmu silnějších investorů.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE