BP: Americké kapitálové trhy dnes zřejmě čeká oživení

29.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že se americké kapitálové trhy obrátí zpět do černých číslech následujíc oživení na evropských a asijských burzách. Wall...

...Street se tak dnes pokusí obrátit včerejší vývoj, kdy akcie reagovaly poklesem poté, co FED podle očekávání zvýšil popatnácté úrokovou sazbu o 0,25 % na 4,75 %.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 posilují o 2,4 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average vzrostly o 28 bodů a futures na Nasdaq 100 získaly 2 body.

Akcie diverzifikovaného výrobce, společnosti 3M Co. (MMM), posilují o 1,6 % poté, co Merrill Lynch zvýšila investiční doporučení na akcie společnosti na „buy“ z „neutral“, když uvedla, že firma je připravena profitovat z rychlejší ekonomické expanze.

Na upgrade investiční společnosti Morgan Stanley reagují akcie výrobce počítačových serverů a zařízení na zálohování dat, společnosti Sun Microsystems Inc. (SUNW), 4,4% růstem. Broker zvýšil investiční doporučení na akcie SUNW na „overweight“ z „underweight“ a citoval finanční přínos z připravovaného cíle na snížení nákladů firmy.

Akcie předního distributora operačního systému Linux, společnosti Red Hat, oslabují o více než 3 procenta v reakci na slabší projekci pro stávající kvartál, kdy firma očekává zisk 8 centů na akcii, zatímco průměrný odhad analytiků činí 9 centů.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE