Komerční banka uchránila svoji čest

29.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Po otevření české burzy se začaly téměř všechny tituly červenat. Důvodem byla nepříliš optimistická nálada ze západních trhů a taktéž obavy z plytkosti našeho trhu...

Po otevření české burzy se začaly téměř všechny tituly červenat. Důvodem byla nepříliš optimistická nálada ze západních trhů a taktéž obavy z plytkosti našeho trhu z poslední doby.
Nejvíce tento sentiment postihl Komerční banku, ČEZ a Zentivu. Komerční banka se zřítila pod 3.200,- CZK, ale na této hranici se slušně bránila. Kupodivu se akcie KB drží nad touto hladinou, již velmi dlouho a to z pohledu minulých zkušeností z tímto titulem v období nezájmu investorů. V odpoledním obchodování se jí dokonce podařilo vyšplhat a udržet se u 3.240,- CZK. Opravdu by dnes zasloužila potlesk.
Ostatní tituly na tom, až tak dobře nebyly. ČEZ se po zastávce na 820,- CZK propadl k 810,- CZK a Zentiva skončila ještě hůře a to na 1.240,- CZK. Neochota kupovat tento titul, ho bude dělat ještě atraktivnějším k nákupu. Mnohým investorům pak opět uteče jejich příležitost.
Erste Bank se vydala na sever, i když tempo měla velmi mírné.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE