Po přešlapování v USA nahoru

29.03.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Už obchodování s akciovými futures naznačovalo, že po korekcích dolů z minulých dní by americké trhy mohly otevřít do plusových hodnot. Investory od nákupů neodradilo ani...

Už obchodování s akciovými futures naznačovalo, že po korekcích dolů z minulých dní by americké trhy mohly otevřít do plusových hodnot. Investory od nákupů neodradilo ani zveřejnění zásob ropy, které spekulanty kupující tuto komoditu dále motivovalo k jejím nákupům. Po přešlapování z úvodu seance se trhy nakonec vydaly k výraznějšímu nárustu a zejména technologický Nasdaq byl při chuti a posiloval v průběhu obchodní fáze kolem úrovně + 1,5%.

Z indexu Dow jones se výrazněji dařilo akciím společnosti Walt Disney +3%, Alcoa +2% a hardwerovému gigantu Hawlett-Packard +2%. Naopak proti trhu se vydaly akcie General Motors, které se obchodovaly kolem hranice -3% a taktéž farmaceutický gigant Pfizer se obchodoval v půlprocentním mínusu. Z indexu Nasdaq zaznamenaly výrazný nárůst akcie Apple Computer +6% a akcie společnosti Google + 5,5%. Po dnešních nárustech na amerických trzích je vidět opět chuť investorů nakupovat a dnešní obchodování v černých číslech nemusí být poslední.

Závěrečné hodnoty amerických indexů: Dow Jones 11.216 bodů (+0,55%), Nasdaq Composit 2.337 bodů )+1,45%) a S&P 500 1.302 bodů (+0,75%).

Autor článku

Pavel Brázda  

Články ze sekce: INVESTICE