BP: Whirlpool získal povolení regulačních orgánů k převzetí společnosti Maytag

30.03.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Regulační orgány včera schválily plánované převzetí společnosti...

...Maytag (MYG) americkým výrobcem domácích spotřebičů, společností Whirlpool Corp. (WHR), za 1,79 mld. USD. Po několika měsících tak komise ukončila své šetření s tím, že kontrakt by neměl ohrozit konkurenční prostředí.

Generální ředitel společnosti Whirlpool Jeff Fetting uvedl, že společnosti hodlají kontrakt uzavřít do konce pondělí.

Laura Champine, analytička společnosti Morgan Keegan, uvedla, že akvizice otevře dveře pro možnost prodávat zboží společnosti Whirlpool v řetězci obchodů Home Depot, který v současné době prodává pouze zboží společností Maytag, LG a General Electric.

Whirlpool celkem třikrát zvýšila svou nabídku na převzetí firmy ve snaze vytěsnit nabídku dalšího zájemce, investiční skupiny vedené newyorskou firmou Ripplewood Holdings, která nabízela 14 USD za jednotlivou akcii. Whirlpool nejprve učinila nabídku 1,3 mld. USD/17 centů na akcii a zvýšila ji na 18 USD na akcii poté, co představenstvo společnosti Maytag oznámilo, že se nerozhodlo, zda je nabídka firmy Whirlpool zajímavější než nabídka investiční skupiny. Posléze firma ještě přisadila a za převzetí nabídla 1,6 mld. USD/20 centů za akcii. Finální částka má podobu 21 centů na akcii.

Akcie WHR včera zavíraly růstem o 7,12 % na 95,95 USD a v poobchodní fázi poklesly o 0,99 % na 95 USD. Akcie MYG přidávaly 27,7 % na 21,81 USD a v „after hours“ ubraly 0,3 % na 21,75 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE