BP: TOP UP & DOWN uplynulého týdne

03.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Prudential Equity Group upgradovala akcie...

...Abbott Laboratories /ABT/ z "neutral" na "overweight". Domnívá se totiž, že nedávná akvizice operací na výrobu vaskulárních přístrojů od společnosti Guidant zrychlí růst zisku na akcii od roku 2007. Cílovou cenu akcií tohoto výrobce léků a lékařských přístrojů proto zvýšila ze 48 na 50 USD.

Prudential Equity Group dále zvýšila své investiční doporučení na akcie výrobce domácích potřeb Kimberly-Clark /KMB/ z "underweight" na "neutral" včetně cílové ceny z 56 na 65 USD. Zmínila přitom zlepšující se cenové trendy u surovin s případným pozitivním dopadem na ziskový výhled v roce 2007.

First Albany upgradovala akcie firmy Intel /INTC/ z "underperform" na "neutral". Uvedla, že konkurenční výrobce Advanced Micro Devices /AMD/ má problémy s uváděním nových čipů vyráběných 65nanometrovým procesem, jenž umožňuje zefektivňovat výrobu. Intel je dle názoru First Albany v této oblasti napřed. Citigroup pak připomněla, že ačkoliv Intel v posledních 2 letech ztratil část tržního podílu ve prospěch AMD, uvedení dvou nových procesorů Conroe pro desktopy a Woodcrest pro servery může další ztráty omezit.

Investiční banka Merrill Lynch downgradovala akcie výrobce léků Eli Lilly /LLY/ z "buy" na "neutral", když uvedla, že prodeje antidepresiva Cymbalta nejsou dle očekávání i přes silnou marketingovou podporu. Akciím dále snížila rating brokerská firma Friedman Billings Ramsey z "market perform" na "underperform" citujíc zpomalující růst, zastaralé portfolio léků a zvýšenou konkurenci v oblasti léků na diabetes a deprese. Cílovou cenu ponechala na úrovni 53 USD.

Morgan Stanley zvýšila investiční rating akciím Sun Microsystems /SUNW/ z "underweight" na "overweight" na základě finančních přínosů v podobě očekávaných úspor nákladů a postupného návratu do ziskovosti. Cílovou cenu akcií stanovili analytici Morgan Stanley na 6 USD.

Investiční banka Merrill Lynch upgradovala akcie průmyslové firmy 3M /MMM/ z "neutral" na "buy". Věří totiž, že exportní expozice společnosti znamená pozitivní přínos z rychlejší zahraniční hospodářské expanze. Jak uvedla, 3M generuje kolem 60 % příjmů ze zahraničních trhů jako například Čína, Indie a východní Evropa, což jsou jedny z nejrychleji rostoucích trhů vůbec. Cílovou cenu akcii stanovila banka na 92 USD.

UBS downgradovala akcie výrobce stavebních a jiných dopravních zařízení, společnosti Caterpillar /CAT/, z "buy" na "neutral". Tvrdí totiž, že růst koncových trhů může zpomalit, zatímco kurs akcií se nyní přibližuje odhadované vnitřní hodnotě. Doporučuje přesunout pozornost spíše na oborové tituly jako General Electric /GE/, Honeywell International /HON/ a Tyco International /TYC/.

ABN Amro downgradovala akcie finského výrobce mobilních telefonů Nokia /NOK/ z "hold" na "sell" den poté, co Nokia uvedla, že růst globálních prodej mobilních telefonů v roce 2006 poroste tempem cca 15 %. „Domníváme se, že nedávný růst kursu akcií signalizuje fakt, že nynější tržní očekávání jsou již nad reportovaným konsensuálním odhadem“, uvedla banka.

Prudential Equity Group downgradovala akcie chemické společnosti Dow Chemical /DOW/ z "overweight" na "neutral" včetně cílové ceny z 54 na 45 USD. Mezi důvody uvedla obavy z oslabující poptávky a potenciálně nižší marže.

Autor článku

Patrik Müller  

Články ze sekce: INVESTICE