BP: Mobilní operátor Virgin Mobile akceptoval nabídku na převzetí od společnosti NTL Inc.

04.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Britský mobilní operátor...

...Virgin Mobile Holdings Plc, kontrolovaný Richardem Bransonem, dnes akceptoval nabídku na převzetí od největší britské kabelové společnosti NTL Inc. za 962 mil. GBP (1,67 mld. USD).

Dle svého vyjádření společnost NTL nabídla akcionářům firmy Virgin Mobile 372 pencí na akcii v hotovosti nebo mohou akcionáři Virgin Mobile získat za každou akcii, kterou vlastní, akcie NTL v hodnotě 389 pencí nebo kombinaci 67 pencí v hotovosti a 311 pencí v akciích NTL.

Společnost Virgin Group, která vlastní 71,2 procenta telekomunikační společnosti, bude akceptovat nabídku složenou z akcií a hotovosti. Virgin Group na základě podmínek kontraktu obdrží asi 123 mil. liber v hotovosti a získá až 10,6 procenta akcií NTL. Akcie Virgin Mobile včera zavíraly na ceně 387 pencí.

NTL akvizicí této společnosti hodlá rozšířit svoji nabídku poskytovaných služeb i o mobilní služby, když čelí zvýšené konkurenci na trhu ze strany firem jako Cable & Wireless Plc.

Společnost NTL v říjnu také souhlasila s převzetím menšího konkurenta Telewest Global Inc. za 6 mld. USD. Tato transakce byla dokončena 3. března.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE