BP: Akcie EasyJet dnes s největším poklesem od června 2004

05.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akcie společnosti...

...EasyJet Plc dnes ztrácí až 11 procent, což znamená jejich největší propad od června 2004, poté, co islandská investiční společnost FL Group Hf oznámila, že prodala svůj 16,9% podíl v této letecké společnosti a zvýšila svůj podíl v aerolinkách Finnair Oyj.

Akcie druhých největších evropských nízkonákladových aerolinek dnes v 9:21 SELČ na londýnské burze ztrácely 9,5 procenta na 324 pencí. Za posledních dvanáct měsíců přitom akcie společnosti posílily o 71 procent.

Prodej podílu v EasyJet islandské společnosti vynese dle jejího vyjádření zisk 140 mil. EUR. FL Group již v únoru oznámila, že plánuje prodej akcií některých svých plně vlastněných divizí včetně své hlavní islandské letecké divize.

FL Group byla druhým největším akcionářem společnosti EasyJet za zakladatelem společnosti Steliosem Haji-Ioannoouem, který spolu se svojí rodinou vlastní 40 procent firmy.

Podle společnosti JPMorgan Cazenove Ltd., která celý prodej zprostředkovala, prodala společnost FL Group 68 milionů akcií EasyJet.

FL Group nyní vlastní více než 10 procent akcií finských aerolinií Finnair a je jejich třetím největším investorem po finském státu, který vlastní 57 procent, a islandské investiční bance Straumur-Burdaras Hf, která vlastní 10 procent aerolinek.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE