BP: Toshiba a SanDisk oznamují stavbu nové továrny v Japonsku

05.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Výrobci čipů pro zálohování dat, společnost...

...SanDisk Corp. (SNDK) a japonská Toshiba, dnes oznámili, že zahájí stavbu nové továrny, ve snaze pokrýt poptávku po NAND paměťových čipech.

Produkce v nové továrně ve výrobním komplexu v Yokkaichi na západě Japonska by měla být zahájena v posledním kvartálu roku 2007.

Obě společnosti v uvedeném areálu již měly továrnu na výrobu těchto čipů, a to od roku 2005. V únoru obě firmy zveřejnily svůj záměr zvýšit měsíční produkci NAND čipů ve stávající továrně na 70 tisíc jednotek, a to od března 2007.

Mluvčí společnosti odmítla uvést výši vynaložených investic, které v březnu zveřejnil deník Nihon Keizai, když hovořil o částce 500 mil. jenů (4,28 mld. USD).

Ve svém prohlášení generální ředitel japonské společnosti Massashi Muromachi uvedl, že trh s NAND paměťovými čipy se v současné době těší rapidnímu růstu.

Toshiba, která je po společnosti Samsung druhým největším výrobcem NAND čipů, užívaných v digitálních kamerách a hudebních přehrávačích, jako jsou například iPody společnosti Apple Computer (AAPL), uvedla, že by chtěla udržet přední pozice na trhu.

Akcie SNDK končily včerejší obchodování růstem o 3,02 % na 56,91 USD. Akcie AAPL zavíraly poklesem o 2,36 % na 61,17 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE