Včerejším překonáním několikaletých maxim růst ještě nekončí

05.04.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Ani po včerejším vysokém nárůstu nic nebrání investorům pokračovat v dalších nákupech. Oznámené zásoby ropy byly lepší než se očekávalo a i přes horší zásoby...

Ani po včerejším vysokém nárůstu nic nebrání investorům pokračovat v dalších nákupech. Oznámené zásoby ropy byly lepší než se očekávalo a i přes horší zásoby benzínu to vzali investoři pozitivně. V Americe převládá optimismus, že ekonomika a zisky mohou dále expandovat i přes další růst úrokových sazeb. Dnes se dařilo hlavně strojírenským firmám, jako General Motors (GM) nebo Alcoa (AA). Velmi dobře se dnes dařilo akciím společnosti Apple Computer (AAPL), skoro 10% do plusu. Tato nákupní horečka nastala po vydání zprávy, že Apple umožní spustit operační systém “MS Windows XP” na svých strojích Macintosh. To určitě zvýší prodej počítačů společnosti Apple, protože MS Windows běží na více než 90% všech počítačů na světě. Z indexu Dow Jones dopadla dnes nejhůř společnost General Electric (GE) (-0.75%).

Hlavní americké indexy dnes zavřely v kladných hodnotách, Dow Jones skončil s 11.237 body (+0.3%), Nasdaq 100 s 1731 body (+0.84%) a Nasdaq Composite s 2357 body (+0.52%).

Autor článku

Marek Novák  

Články ze sekce: INVESTICE