BP: Roche Holding: Medikament Xeloda prokázal svou účinnost při léčbě rakoviny žaludku

06.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Farmaceutická společnost...

...Roche Holding AG dnes uvedla, že její tablety Xeloda, užívané jako orální forma chemoterapie, jsou účinné při léčbě pokročilých stádií rakoviny žaludku.

Společnost oznámila, že výsledky ze studie, která byla prezentována na setkání ASCO (American Society of Clinical Oncology) prokázala, že Xeloda byla nejméně stejně tak účinná, jako intravenózní chemoterapeutické medikamenty.

V prohlášení Roche uvedla, že rakovina žaludku je čtvrtým nejčastěji diagnostikovaným typem rakoviny na světě. Nemoc se projevuje častěji u mužů než u žen a nejvíce postihuje osoby po pětapadesátém roce života.

Xeloda patří do skupiny léčiv nazývané "cytostatické látky", které zabraňují růstu nádorových buněk. Obsahuje látku kapecitabin, které sama o sobě není cytostatickou látkou. Kapecitabin se přeměňuje na vlastní účinnou protinádorovou látku až po vstřebání v těle.

Lék je prodáván v 90 zemí světa a je předepisován k léčbě nádorového onemocnění tlustého střeva, konečníku nebo prsu, ale i k prevenci výskytu nového nádorového onemocnění tlustého střeva u pacientů, kterým byl nádor chirurgicky odstraněn.

Společnost uvedla, že hodlá požádat regulační orgány o prodej medikamentu k léčbě pokročilých stádií rakoviny žaludku.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE