BP: Prezident automobilky Ford, Jim Padilla, odstupuje ze své funkce

07.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Prezident a obchodní ředitel americké automobilky...

...Ford Motor Co. (F), Jim Padilla, odchází po čtyřiceti letech strávených ve společnosti ze své funkce.

Devětapadesátiletý Padilla odstoupí ze své funkce k 1. červenci a současně opustí i představenstvo společnosti. Jeho závazky a povinnosti převezme předseda představenstva a generální ředitel automobilky Bill Ford.

Padilla zastával svoji stávající funkci od dubna 2004. Před tím vykonával funkci výkonného viceprezidenta společnosti a přezidenta amerických aktivit firmy. Stál v čele výrobních operací vozů Ford, Mercury a Lincoln v Severní a Jižní Americe a také automobilů Jaguar.

Dle vyjádření automobilky nebude Padilla na svém postu nikým nahrazen, a Bill Ford tak získá přímější roli ve vedení společnosti založené jeho pradědečkem.

Odchod Padilly současně znamená výhodu pro Marka Fieldse, který řídí severoamerické operace automobilky a současně stojí v čele reorganizačního plánu firmy, v jehož rámci společnost hodlá propustit 30 000 pracovníků a uzavřít 14 výrobních podniků.

Tím, že automobilka ponechala míst po Padillovi prázné, vytvořila prostor pro možné povýšení Marka Fieldse, pokud chystaná restrukturalizace přinese kýžené výsledky.

Akcie F včera posílily o 1,06 % na 7,65 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE