BP: TOP UP & DOWN uplynulého týdne

10.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Jefferies & Co. upgradovala akcie maloobchodní firmy...

...Gap /GPS/ z „hold“ na „buy“, neboť se domnívá, že v krátkém období by mohly vzrůst spekulativní nákupy. Riziko dalšího poklesu kursu akcí považuje za omezené a věří, že společnost bude i nadále figurovat jako předmět možného převzetí. Cílovou cenu akcií zvýšila ze 17 na 23 USD.

UBS zvýšila cenový cíl akcií Sun Microsystems /SUNW/ ze 4,35 na 5,25 USD z důvodu iniciativ vedení společnosti v oblasti redukce nákladů. Dle banky plánuje Sun Micro generovat vyšší příjmy při současné solidní hrubé marži na trhu, kde ceny hardwaru klesají. Rating UBS ponechala na stupni „neutral".

CIBC Market Watch downgradovala akcie Check Point Software /CHKP/ z „outperform“ na „sector perform“ a varovala před slabšími kvartálními výsledky. Investiční firma Goldman Sachs, která firmě snížila letošní ziskové odhady, obdobně potvrdila akciím „in-line“ rating.

Morgan Stanley snížila ziskové odhady firmy Intel /INTC/ v očekávání růstu zásob a tlaku na ziskové marže v 1. pololetí roku. Rating ponechala na stupni „equal-weight“ s cílovou cenou 25 USD, když se domnívá, že lepší nákupní příležitost se naskytne až po poklesu konsensuální ziskové prognózy. V rámci polovodičového sektoru investiční firma preferuje akcie Nvidia /NVDA/, Qualcomm /QCOM/ a Semtech /SMTC/ hodnocené ratingem „overweight“.

Standard & Poor's Equity Research zredukovala cílovou cenu akcií Apple Computer /AAPL/ z 83 na 68 USD citujíc ocenění akcií. Nová cílová cena dle analytiků firmy odráží nižší předpokládané zpomalení příjmů vzhledem k maturaci trhů iPodů a MP3 přehrávačů a tlak na marže s tím, jak se iPody budou na tržbách podílet stále větším dílem. Rating ponechala na stupni „hold".

Credit Suisse snížila ratingy třem polovodičovým firmám - RF Micro Devices /RFMD/, Fairchild Semiconductor International /FCS/ a On Semiconductor /ONNN/ - z „neutral“ na „underperform", a AMIS Holdings /AMIS/ z „outperform“ na „neutral". V případě akcií RF Micro Device ponechala cílovou cenu ve výši 7 USD, u Fairchild Semiconductor ji snížila z 20 na 17 USD, On Semiconductor ze 7,50 na 6,50 USD a AMIS Holdings z 12 na 9,50 USD. Akciím výrobce Silicon Laboratories /SLAB/ naopak rating zvýšila z „neutral“ na „outperform" včetně cílové ceny z 50 na 65 USD.

Banc of America snížila odhad cenového cíle akcií společnosti Apple Computer /AAPL/ z 82 na 77 USD. Jako důvod uvedla nižší odhady prodejů digitálních hudebních přehrávačů iPod a počítačů Macintosh. Podle banky zůstanou prodeje iPodů silné, ovšem s nižším udržitelným tempem, a růst tržního podílu firmy Apple na poli PC bude oproti očekávání slabší. Rating banka ponechala na stupni „neutral“.

Autor článku

Patrik Müller  

Články ze sekce: INVESTICE