BP: Americké kapitálové trhy patrně zahájí první obchodní seanci tohoto týdne bez větších změn

10.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí pondělní obchodování bez významnějších změn, když investoři, které ovládla obava z...

...dalšího možného zvyšování úrokových sazeb, čekají na zahájení výsledků hospodaření amerických korporací za první čtvrtletí.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují o 0,40 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average získávají 2 body a futures na Nasdaq 100 ztratily 1,50 bodu.

Jako tradičně první společnost z báze indexu Dow Jones Industrial Average, která zveřejňuje své výsledky, oznámí dnes zprávu o svém hospodaření světový producent hliníku, společnost Alcoa (AA). Akcie společnosti končily páteční seanci na ceně 32,50 USD a v předobchodní fázi posilují o 0,92 % na 32,80 USD.

Rostou i futures na květnové dodávky lehké americké ropy v reakci na možný útok Spojených států na továrny v Iráku, kde probíhají práce na jaderném programu země. Černé zlato tak opět překonalo hranici 68 USD za barel uprostřed obav z výpadku dodávek suroviny z tohoto regionu.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE