BP: Americké kapitálové trhy zřejmě zahájí dnešní obchodování růstem

12.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures vymazaly dřívější ztráty a naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí dnešní obchodování mírným růstem, když užší než očekávaný...

...obchodní deficit a stabilizace v cenách komodit pomohla zlepšit náladu investorů.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes posilují o 2 body, futures na Dow Jones Industrial Average získávají 23 bodů a futures na Nasdaq 100 přidaly 1 bod.

Podle dnešní zprávy amerického ministerstva obchodu se obchodní deficit USA v lednu zúžil o 4,1 procento na 65,7 mld. USD. Ekonomové očekávali zvýšení deficitu na 67,3 mld. USD.

Futures na květnové dodávky lehké americké ropy poklesly o 23 centů na 68,75 USD za barel. Cena zlata oslabila o 10 centů na 599,50 USD za trojskou unci.

Mezi společnostmi, které dnes zveřejnily zprávu o svém hospodaření za první kvartál náleží americký výrobce světoznámých motocyklů Harley-Davidson (HDI), jehož akcie klesají o 1,9 procent poté, co firma reportovala výsledky v souladu s odhady. Mediální konglomerát Gannett (GCI) oznámil pokles čtvrtletního zisku.

Akcie farmaceutické společnosti Genentech oslabují o 1,1 procento poté, co firma včera po závěru obchodování oznámila 48% nárůst zisku, kterým překonala odhad analytiků. Prodeje onkologického léku Rituaxan však minuly odhad analytiků, kteří očekávali jejich růst na 499 mil. dolarů.

Akcie amerického prodejce spotřební elektroniky Circuit City posilují o 0,8 % poté, co firma reportovala vyšší než očekávaný zisk za fiskálně čtvrtý kvartál.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE