BP: Charles Schwab reportoval za 1. kvartál nárůst zisku o 68 procent, akcie i přesto oslabily

18.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světový online obchodník s cennými papíry, společnost...

...Charles Schwab Corp. (SCHW), včera oznámil, že se zisk společnosti za první čtvrtletí zvýšil o 68 procent za podpory silných příjmů ze správy klientských aktiv, nárůstu počtu nových účtů a zvýšené obchodní aktivity.

I přesto akcie firmy oslabily až o 2,7 procenta, když růst příjmů společnosti vyšel pod některými odhady a březnové výsledky naznačily zpomalení obchodování.

Za první čtvrtletí končící v březnu společnost hospodařila se ziskem 243 mil. USD/19 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 145 mil. USD/11 centů na akcii za shodné období před rokem.

Oznámený zisk společnosti vyšel v souladu s očekáváním analytiků dotazovaných agenturou Thomson Financial.

Čtvrtletní příjmy firmy vzrostly o 21 procent na 1,28 mld. USD.

Oproti čtvrtému čtvrtletí se počet zpoplatněných obchodů firmy zvýšil o 20 procent na průměrně 275 000 obchodů denně, ačkoliv příjmy z obchodu klesly o 2 procenta na 13,39 USD v důsledku nižších poplatků.

Společnost i přesto vykázala své nejlepší čtvrtletní výsledky od roku 2004, kdy se funkce jejího generálního ředitele opět ujal její zakladatel a předseda představenstva Charles Schwab.

Společnost během uplynulého čtvrtletí otevřela 188 000 nových brokerských účtů, což znamená v meziročním srovnání nárůst o 25 procent. Celková klientská aktiva vzrostla ke konci března o 19 procent na rekordních 1,28 bilionu dolarů.

Dle vyjádření finančního ředitele firmy Christophera Doddse, společnost ponechává beze změny svoji projekci pro letošní rok.

Akcie SCHW včera oslabily o 1,42 % na 17,34 USD, v poobchodní fázi klesly o 0,52 % na 17,25 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE