BP: Americké burzy v reakci na zprávy o PPI a výsledcích hodpodaření Merrill Lynch na počátku obchodování zřejmě posílí

18.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové trhy zahájí dnešní obchodování růstem, když mírná jádrová inflace a lepší než očekávané výsledky...

...hospodaření společnosti Merrill Lynch pomohly vyvážit prudký růst cen komodit zvýrazněných růstem cen ropy, která překonala hranici 70 USD za barel.

Futures na S&P 500 posilují o 2,90 bodu, futures na Dow Jones industrial average rostou o 16 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 2 bodu.

Výrobní ceny v USA vzrostly v březnu o 0,5 % vlivem růstu cen energií. Jádrový index výrobních cen, bez započtení volatilních cen potravin a energií, se zvýšil o 0,1 %. Analytici Wall Streetu očekávali u PPI nárůst o 0,4 % a u jádrového indexu počítali s nárůstem o 0,2 %.

Z dalších makroekonomických zpráv byla zveřejněna nově zahájená bytová výstavba, jež v březnu zaznamenala nárůst o 7,8 % na 1,96 mil. jednotek. Jednalo se o nejnižší hodnotu od března 2005. Ekonomové předpokládali pokles nově zahájené bytové výstavby za uplynulý měsíc na 2,04 mil. jednotek. Nově udělená povolení k bytové výstavbě, která působí jako indikátor stavební důvěry, poklesla o 5,5 % na 2,06 mil. jednotek, tedy nejníže od září 1999. Ekonomové predikovali jejich nárůst na 2,068 mil. jednotek.

Mezi společnosti, které dnešní den zveřejnily výsledky svého hospodaření a jejichž akcie v předobchodní fázi posilují, náleží farmaceutická firma Johnson & Johnson (+0,2 %), UnitedHealth (+3,1 %)a Manpower (+7,3 %).

V reakci na zveřejněné výsledky za první čtvrtletí klesají akcie Boston Scientific(-0,6 %).

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE