BP: Výsledky společnosti Yahoo v souladu s očekáváním, akcie rostly o šest procent

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Internetová mediální společnost...

...Yahoo Inc. (YHOO) včera reportovala čtvrtletní výsledky svého hospodaření, které vyšly v souladu s konsensuálním odhadem analytiků, díky silné intenetové reklamě a překvapivému růstu počtu lidí využívajících internetové vyhledávací služby firmy. Akcie společnosti na zveřejněné výsledky zareagovaly posílením o šest procent.

Společnost vydala projekci příjmů pro druhé čtvrtletí, která zaostala za některými odhady analytiků, ale současně potvrdila svoji projekci pro celý rok.

V důsledku vyšších nákladů na akciové kompenzace se čistý zisk společnosti za první čtvrtletí snížil na 160 mil. USD/11 centů na akcii z 204,6 mil. USD/14 centů na akcii za shodné období před rokem.

Oznámený zisk na akcii vyšel v souladu s očekáváním analytiků Wall Streetu.

Hrubé příjmy společnosti se v uplynulém čtvrtletí zvýšily o 34 procent na 1,57 mld. USD. Po odečtení provizí vyplacených reklamním partnerům firmy činily její příjmy 1,09 mld. USD, čímž zhruba o 10 mil. USD předčila odhady trhu.

Měsíční počet uživatelů se dle vyjádření společnosti zvýšil o 27 procent na 402 milionů, bez započtení uživatelů v Japonsku a Číně, kde společnost Yahoo vlastní pouze minoritní podíly. Včetně nich ovšem celosvětový počet uživatelů přesáhl půl miliardy.

Finanční ředitelka společnosti Susan Decker odhaduje, že společnost vykáže za druhé čtvrtletí příjmy po odečtení provizí vyplacených reklamním partnerům v rozmezí 1,08-1,16 mld. USD, zatímco analytici v současné době příjmy firmy za druhý kvartál odhadují na 1,09-1,19 mld. USD.

Susan Decker současně potvrdila projekci příjmů společnosti pro celý letošní rok v rozmezí 4,60-4,85 mld. USD, ve srovnání s konsensuálním odhadem trhu pro 4,76 mld. USD.

Akcie YHOO včera posílily o 1,07 % na 31,30 USD, v poobchodní fázi přidaly 6,13 % na 33,22 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE