BP: Na zprávy o hospodaření firmy za 1/Q reagovaly akcie Texas Instruments bezmála 3,5% růstem

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Polovodičová společnost...

...Texas Instruments Inc. (TXN) včera oznámila čtvrtletní zisk, jímž překonala odhad analytiků díky silným prodejům čipů do mobilních telefonů.

Akcie firmy na uvedené zprávy reagovaly v poobchodní fázi bezmála 3,5procentním růstem.

Čistý zisk se za první kvartál zvýšil na 585 mil. USD/36 centů na akcii ve srovnání s 411 mil. USD/24 centy na akcii. Vyjma mimořádných položek by firma hospodařila se ziskem 33 centů na akcii.

Konsensuální odhad analytiků dotazovaných agenturou Thomson Financial hovořil o zisku na úrovni 32 centů na akcii.

Příjmy se zvýšily na 3,33 mld. USD z loňských 2,70 mld. USD, průměrný odhad analytiků presumoval příjmy ve výši 3,29 mld. USD.

Generální ředitel společnosti, Rich Templeton, uvedl, že poptávka byla silná a firma očekává, že její síla bude i nadále pokračovat, když citoval růst poptávky po mikroprocesorových čipech určených pro převod, úpravu a zpracování digitálních signálů v reálném čase (DSP) a analogových čipech.

Pro stávající kvartál společnost očekává příjmy v rozmezí 3,46 až 3,75 mld. USD, přičemž průměrný odhad trhu hovoří pro 3,47 mld. USD. Zisk by se v aktuálním čtvrtletí měl podle odhadu společnosti pohybovat mezi 38 až 43 centy na akcii a analytici v průměru očekávají čtvrtletní zisk na úrovni 37 centů na akcii.

Akcie TXN včera zavíraly růstem o 4,04 % na 34 USD a v poobchodní fázi přidaly 3,44 % na 35,17 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE