BP: Společnost Seagate Technology zvýšila ve 3/Q svůj zisk, ale neuspokojivý výhled poslal akcie do červených čísel

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší americký výrobce diskových mechanik, společnost...

...Seagate Technology (STX), včera reportoval vyšší zisk za uplynulé čtvrtletí na pozadí poptávky po noteboocích a spotřební elektronice Akcie firmy ale spadly o více než 4 procenta v reakci na neuspokojivý výhled firmy pro stávající kvartál.

Finanční ředitel společnosti Charles Pope uvedl, že je čtvrtletními výsledky firmy potěšen, když ty byly také podpořeny výnosy z trhu videoher díky uvedení herních konzol Xbox 360 společnosti Microsoft Corp. (MSFT) na trh.

Jak ale dodal, společnost Seagate uvede v letošním roce své nové produkty na trh později než tomu bylo v loňském roce, a tudíž nebude stávající čtvrtletí těžit z nových výrobků na trhu.

Za fiskálně třetí čtvrtletí končící 31. března společnost zvýšila svůj zisk na 274 mil. USD/53 centů na akcii z 229 mil. USD/45 centů na akcii za shodné období před rokem.

Příjmy společnosti se v meziročním srovnání zvýšily na 2,29 mld. USD z 1,97 mld. USD.

Analytici v průměru čtvrtletní zisk firmy odhadovali na 51 centů na akcii, při příjmech 2,26 mld. USD.

Pro stávající čtvrté čtvrtletí společnost očekává příjmy mezi 2,1-2,25 mld. USD a zisk na akcii v rozmezí 46-49 centů na akcii. Vydaná projekce neobsahuje žádné finanční výsledky společnosti Maxtor, tedy menší konkurenční společnosti, kterou má Seagate Technology v plánu koupit, aby tak upevnila svoje vedoucí postavení trhu diskových mechanik. Tato transakce by měla být završena v květnu.

Průměrný odhad analytiků Wall Streetu počítá pro čtvrté čtvrtletí se ziskem 48 centů na akcii a příjmy 2,23 mld. USD.

Akcie STX včera posílily o 2,50 % na 27,52 USD, v poobchodní fázi ztratily 4,11 % na 26,39 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE