BP: Německé farmaceutické společnosti Schering vzrostl kvartální zisk o 21 procent

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Německá farmaceutická společnost...

...Schering AG, která souhlasila minulý měsíc s převzetím konkurenční německou firmou Bayer AG, dnes reportovala 21procentní nárůst zisku za první čtvrtletí za podpory prodejů antikoncepčních pilulek Yasmin.

Čistý zisk společnosti se za poslední tři měsíce zvýšil na 174 mil. EUR/92 centů na akcii ze 144 mil. EUR/76 centů na akcii za shodné období před rokem.

Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg v průměru čtvrtletní zisk společnosti odhadovali na 169 mil. EUR.

Na růstu zisku se kromě již zmíněných pilulek Yasmin odrazily také prodeje 13 let starého léku na léčbu roztroušené sklerózy Betaseron.

Generální ředitel firmy Hubertus Erlen doporučil akcionářům firmy, aby souhlasili s nabídkou na převzetí od firmy Bayer AG ve výši 16,5 mld. EUR, která předčila nevyžádanou nabídku na převzetí od německé společnosti Merck KGaA.

Tržby společnosti za první čtvrtletí vzrostly o 12 procent na 1,41 mld. EUR, přičemž prodeje pilulek Yasmin vzrostly o 34 procent a prodeje léku Betaseron se zvýšily o 23 procent.

Společnost dnes ve Spojených státech amerických představila svoji novou antikoncepční pilulku YAZ.

Spojením firem Bayer a Schering vznikne společnost s ročními tržbami okolo 15 mld. EUR, z čehož asi 9 mld. EUR bude pocházet z prodeje léků na předpis, a firma by tak měla předběhnout společnost Boehringer Ingelheim GmbH, která loni vykázala z prodeje léčiv příjmy ve výši 7,2 mld. EUR.

Nová společnost Bayer-Schering AG s ústředím v Berlíně se hodlá zaměřit na tři klíčové oblasti: léky na léčbu rakoviny, léky na léčbu onemocnění krve a srdce a hormonální léčiva.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE