BP: Coca-Cola překonává čtvrtletním ziskem projekce analytiků

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světový výrobce nealkoholických nápojů, společnost...

...Coca-Cola Co. (KO), dnes reportoval 10procentní nárůst zisku za první čtvrtletí, zčásti díky zvýšení cen, ale tržby společnosti zůstaly na neměnné úrovni i přes zvýšenou inovaci operací firmy.

Za první čtvrtletí společnost vytvořila zisk 1,1 mld. USD/47 centů na akcii, oproti zisku 1 mld. USD/42 centů na akcii za shodné tři měsíce před rokem.

Bez započtení mimořádných nákladů souvisejících s aktivitami firmy v Asii čtvrtletní zisk společnosti činil 49 centů na akcii, a o jeden cent tak předčil průměrný odhad analytiků.

Příjmy společnosti zůstaly v meziročním srovnání na stejné úrovni 5,2 mld. USD, a mírně tak zaostaly za odhady trhu pro 5,3 mld. USD.

Objem prodeje, hlavní měřítko zdraví nápojového odvětví, se zvýšil o pět procent pod vedením trvajícího silného růstu na klíčových rozvojových trzích včetně Číny, Ruska a Turecka. Společnost zároveň vykázala solidní výsledky v Severní Americe a Latinské Americe. Naopak pokles objemu prodeje vykázala na Filipínách, v Indii a Africe. Zatímco se objem prodeje nápojů sycených kysličníkem uhličitým zvýšil o 3 procenta, u nesycených nápojů se objem prodeje zvýšil téměř čtyřnásobně na 11 procent.

Akcie KO včera zavíraly na ceně 41,30 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE