BP: Americké burzy budou i dnes pokračovat ve své cestě vzhůru

19.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Rallye na amerických kapitálových trzích bude dnes patrně pokračovat, a to díky dobrým výsledkům společností IBM, Yahoo, Texas Instruments a Pfizer a...

...rostoucí důvěra v blízký konec zvyšování úrokových sazeb povzbudil důvěru investorů.

Futures na S&P 500 posilují o 3,7 bodu, futures na Dow Jones industrial average rostou o 23 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 7,7 bodu.

Z makroekonomických zpráv dnes byly zveřejněny spotřebitelské ceny za březen, jež vzrostly o 0,4 procenta.

Z amerických korporací dnes zveřejnila zprávu o svém hospodaření počítačová společnost IBM. Akcie firmy v předobchodní fázi posilují o 1,24 % poté, co výrobce zveřejnil 22% nárůst zisku, jímž překonal odhad analytiků. Bezmála 2,5% růst svých akcií zaznamenávají akcie polovodičové společnosti Texas Instruments v reakci na oznámený 42% růst zisku za první kvartál. Na druhé straně akcie výrobce mobilních telefonů, společnosti Motorola, oslabují o 6,56 % poté, co výsledky za první kvartál minuly odhad trhu.

Mezi další společností, které dnes zveřejnily finanční zprávy za uplynulé čtvrtletí, náleží farmaceutická společnost Pfizer, výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola, diverzifikovaný výrobce Honeywell, internetový portál Yahoo či banka JP Morgan.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE