BP: Akcie eBay v reakci na zveřejněné výsledky a vydanou projekci ztratily 5 procent

20.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Internetová aukční síň...

...eBay Inc. (EBAY) včera reportovala 3procentní pokles čistého čtvrtletního zisku v důsledku nákladů na akciové kompenzace a potvrdila projekci příjmů pro celý letošní rok na spodní hranici analytických odhadů. Akcie firmy v reakci na zprávy společnosti ztratily 5 procent.

Podle analytiků ovšem opatrná projekce firmy pro druhé čtvrtletí a zbylou část roku odráží spíše konzervativní postoj vedení firmy než by vypovídala o značném zpomalení růstu příjmů společnosti, čehož se investoři obávali.

Čistý zisk společnosti za první čtvrtletí poklesl na 248,3 mil. USD/17 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 256,3 mil. USD/19 centů na akcii za shodné tři měsíce před rokem.

Bez započtení jednorázových položek firma vytvořila zisk 24 centů na akcii, a splnila tak odhady analytiků Wall Streetu.

Příjmy společnosti se v meziročním srovnání zvýšily o 35 procent na 1,39 mld. USD, rovněž v souladu s očekáváním trhu.

Ve svém stanovisku společnost dále uvedla, že pro celý rok počítá s příjmy v rozmezí 5,7-5,9 mld. USD, což většina analytiků Wall Streetu obecně považuje za konzervativní výhled.

Analytici v průměru roční příjmy společnosti odhadují na 6 mld. USD, což by znamenalo nárůst o 32 procent oproti roku 2005. Odhady analytiků se pohybují v pásmu 5,8-7,4 mld. USD.

Pro druhé čtvrtletí společnost eBay očekává příjmy v souladu nebo pod konsensuálním odhadem trhu pro 1,42 mld. USD.

Akcie EBAY včera zpevnily o 3,78 % na 40,35 USD, v poobchodní fázi ztratily 4,78 % na 38,42 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE