BP: Tržby společnosti Danone za 1. čtvrtletí vyšší o 14,9 %

20.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Francouzská potravinářská skupina...

...Danone dnes oznámila, že se její tržby v prvním čtvrtletí zvýšily o vyšších než očekávaných 14,9 %, když společnost vykázala růst ve všech svých regionech, zejména pak v Asii, a zlepšení vykázaly i její operace mléčných produktů, nápojů a sušenek.

Výrobce jogurtových nápojů Actimel, sušenek LU a balených vod Evian a Volvic také vydal optimistickou zprávu ohledně letošního roku, ačkoliv finanční projekci pro tento rok společnost ponechala beze změny.

Čtvrtletní tržby společnosti Danone vzrostly na 3,53 mld. EUR, ve srovnání s odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters pro 3,42 mld. EUR.

Organické tržby, jež nezahrnují výkyvy devizových kurzů a akvizice, vzrostly v tomto čtvrtletí o 9 procent.

Společnost Danone zopakovala svoji projekci pro 5-7procentní nárůst organických tržeb v letošním roce, růst zisku na akcii v rozmezí nízkého dvouciferného pásma a zvýšení provozní marže o 20-40 basických bodů.

Společnost vykázala růst ve všech svých regionech a dle vyjádření jejího finančního ředitele Antoina Giscarda d´Estainga vykazuje i Francie, kde společnost získává asi pětinu svých celkových tržeb, známky stabilizace.

Prodeje mléčných produktů zaznamenaly v prvním čtvrtletí nárůst o 9,5 procenta na 1,99 mld. EUR, zatímco analytici očekávali zvýšení na 1,93 mld. EUR.

V divizi nápojů se prodeje zvýšily o 11,8 procenta na 947 mil. EUR, a předčily tak projekce trhu pro 894,9 mil. EUR.

Prodeje sušenek a cereálií, tedy produktů s nízkými maržemi, vzrostly o 3,5 procenta na 597 mil. EUR, ve srovnání s konsensuálním odhadem analytiků pro 587,2 mil. USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE