BP: Kimberly-Clark reportuje zisk v souladu s očekáváním analytiků

24.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Výrobce spotřebního zboží, společnost...

...Kimberly-Clark Corp. (KMB), dnes oznámil, že za první kvartál vykázal nižší zisk v důsledku vyšších cen surových materiálů.

Výrobce papírových kapesníků Kleenex a obdobných produktů za uplynulé tři měsíce vykázal zisk 275,1 mil. USD/60 centů na akcii, oproti 450,1 mil. USD/93 centům na akcii ve shodném období předešlého roku.

Vyjma jednorázových položek společnost hospodařila se ziskem 93 centů na akcii, čímž firma dosáhla vrchní hranici své projekce, jež hovořila o čtvrtletním zisku mezi 90 až 93 centy na akcii. Konsensuální odhad analytiků dotazovaných agenturou Thomson First Call hovořil pro zisk 92 centů na akcii.

Příjmy se meziročně zvýšily o 4,2 procenta na 4,1 mld. USD, když analytici v průměru odhadovali jejich nárůst na 4,04 mld. USD.

Společnost je v současné době uprostřed restrukturalizačního programu, v jehož rámci hodlá propustit zhruba 10 procent pracovní síly a zrušit či prodat 20 továren ve snaze zlepšit hospodaření v některých svých divizích a vstoupit na rozvíjející se trhy.

Pro celý rok výrobce očekává zisk vyjma mimořádných položek mezi 3,85 až 3,95 USD na akcii. Průměrný odhad analytiků hovoří o průměrném zisku na úrovni 3,86 USD.

Akcie KMB v pátek končily poklesem o 0,10 % na 57,19 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE