BP: Společnosti Yum Brands vzrostl kvartální zisk o 11 procent, zvyšuje projekci

25.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Provozovatel sítě restaurací s rychlým občerstvením, společnost...

...Yum Brands Inc. (YUM), v pondělí reportoval 11procentní nárůst kvartálního zisku, a současně zvýšil projekci zisku pro celý letošní rok díky zlepšeným výsledkům hospodaření v restauracích KFC v Číně a nižším výdajům ve Spojených státech amerických.

Akcie společnosti, která také provozuje řetězce restaurací Pizza Hut a Taco Bell, v reakci na zveřejněné výsledky v poobchodní fázi posílily o více než jedno procento.

Společnost Yum Brands těžila v posledních letech zejména ze svého rapidního růstu v Číně, kde počet restaurací KFC dokonce překonal počet restaurací firmy McDonald´s Corp. (MCD). V posledním roce ovšem na tomto trhu společnost vykázala oslabení růstu tržeb v důsledku obav ze smrtící ptačí chřipky a společnost uvedla, že v prvním čtvrtletí vykázala na tomto trhu jak pokles srovnatelných tržeb, tak i ziskových marží. Počínaje druhým čtvrtletím ale firma již u čínské divize očekává nárůst marží i srovnatelných tržeb, tedy klíčového ukazatele sledujícího tržby z obchodů otevřených déle než jeden rok.

Čistý zisk společnosti za první čtvrtletí končící 25. března vzrostl na 170 mil. USD/59 centů na akcii ve srovnání se ziskem 153 mil. USD/50 centů na akcii za shodné období před rokem.

Analytici Wall Streetu v průměru zisk společnosti Yum Brands odhadovali na 57 centů na akcii.

Celkové příjmy vzrostly v meziročním srovnání o dvě procenta na 2,09 mld. USD.

Společnost zvýšila svoji projekci zisku pro celý letošní rok o dva centy na minimálně 2,81 USD na akcii, což vychází v souladu s očekáváním analytiků Wall Streetu.

Akcie YUM včera posílily o 1,14 % na 49,60 USD, v poobchodní fázi přidaly 1,41 % na 50,30 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE