BP: Nestle reportuje zisk nad očekávání analytiků, zvyšuje finanční projekci pro rok 2006

25.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světová potravinářská společnost...

...Nestle SA dnes oznámila, že se tržby firmy zvýšily v prvním čtvrtletí o 14 procent díky oživení poptávky v Evropě a firma tak znovu potvrdila celoroční finanční výhled.

Tržby se za poslední tři měsíce zvýšily na 22,8 mld. CHF (18 mld. USD) z 20,41 mld. CHF před rokem. Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg News očekávali příjmy společnosti na úrovni 22,6 mld. CHF.

Generální ředitel firmy Peter Brabeck věří, že oživená poptávka na západě Evropy, která je zdrojem zhruba 30 procent tržeb, zvýší tržby společnosti v regionu a zúží i mezeru mezi západem a rychleji se rozvíjejícími trhy v USA a Asii.

Tržby firmy bez započtení akvizic a výkyvů měn vzrostly o 6,7 procent, čímž byl překonán průměrný odhad trhu, jenž hovořil o růstu tržeb o 6,1 procento. Společnost stále očekává, že za celý letošní rok vykáže růst tržeb v rozmezí 5 až 6 procent.

Analytik společnosti Kepler Equities, Jon Cox, uvedl, že výsledky jsou výrazně lepší, než se čekalo a zvýšil investiční doporučení na akcie firmy na stupeň „buy“.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE