BP: Americké akcie dnes mají nakročeno do pozitivního teritoria

25.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké kapitálové burzy zahájí dnešní obchodování růstem díky velkému množství pozitivních zpráv amerických korporací...

...o stavu hospodaření za první kvartál a oznámené rezignaci generálního ředitele společnosti Sun Microsystems a pomohly tak vyvážit opětovně rostoucí cenu ropy a pokračující oslabování dolaru.

Futures na S&P 500 posilují o 1,8 bodů, futures na Dow Jones industrial average přidávají 9 bodů, futures na Nasdaq 100 získaly 2,5 bodu.

Futures na červnové dodávky lehké americké ropy vzrostly o 38 centů na 73,71 USD za barel.

Akcie výrobce počítačových serverů a zařízení na zálohování dat, společnosti Sun Microsystems (SUNW), posilují o 5,4 procenta poté, co společnost reportovala rezignaci svého generálního ředitele a výsledky hospodaření za první kvartál.

Růst akcií zaznamenává i výrobce chemikálií, společnost DuPont (DD), a to o 1 procento, když ziskem za první kvartál překonala odhad trhu.

V předobchodní fázi posilují i akcie telekomunikační společnosti AT&T(T) v reakci na zisk, jenž vyšel v souladu s odhady analytiků.

Výsledky svého hospodaření dnes zveřejnila mimo jiné společnost L-3 Communications (LLL), Yum Brands(YUM), či Lexmark (LXK).

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE