BP: Infineon Technologies snižuje svoji ztrátu

26.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhý největší evropský výrobce polovodičů, společnost...

...Infineon Technologies AG, dnes reportoval nejnižší ztrátu za pět čtvrtletí, když společnost prodala více čipů do automobilů a počítačů. Akcie firmy v reakci na zveřejněné výsledky posílily na svoji nejvyšší úroveň za více než jeden rok.

Za tři měsíce končící v březnu mnichovská společnost reportovala ztrátu 26 mil. EUR/3 centy na akcii, přičemž analytici čtvrtletní ztrátu společnosti odhadovali na 76 mil. EUR. Za shodné období před rokem firma reportovala ztrátu 114 mil. EUR/15 centů na akcii.

Tržby společnosti vykázaly největší růst za sedm kvartálů, když vzrostly o 24 procent na 1,99 mld. EUR.

Výkonný ředitel firmy Wolfgang Ziebart přechází z výroby paměťových čipů do počítačů na výrobu čipů do automobilů a mobilních telefonů.

Analytici dle průzkumu agentury Bloomberg příjmy společnosti za druhé fiskální čtvrtletí odhadovali na 1,79 mld. EUR.

Společnost reportovala zisk před započtením úroků a daní ve výši 28 mil. EUR, a vykázala tak první zisk po čtyřech ztrátových čtvrtletí v řadě. Analytici v průměru očekávali provozní ztrátu 52 mil. EUR, když ve shodném období před rokem společnost hospodařila se ztrátou 117 mil. EUR.

Společnost Infineon dnes zopakovala, že její divize na výrobu paměťových čipů nazvaná Qimonda bude 1. května ze společnosti vyčleněna.

Komunikační divize vyrábějící čipy do telefonů a automobilů a pro průmyslový trh reportovala za druhé čtvrtletí provozní zisk 45 mil. EUR, když před rokem hospodařila se ztrátou 106 mil. EUR.

Divize paměťových čipů zaznamenala provozní zisk 30 mil. EUR, zatímco analytici u této divize očekávali ztrátu. Před rokem divize hospodařila se ziskem 17 mil. EUR.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE