BP: Corning Inc. překonává čtvrtletním ziskem projekce trhu

26.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světový výrobce skla na výrobu LCD počítačů a televizorů, společnost...

...Corning Inc. (GLW), včera reportoval vyšší zisk za první čtvrletí, ale současně uvedl, že nárůst zásob mezi některými zákazníky firmy zřejmě povede k nižšímu růstu příjmů za stávající čtvrtletí.

Čistý zisk společnosti za první čtvrtletí vzrostl na 257 mil. USD/16 centů na akcii oproti zisku 250 mil. USD/17 centů na akcii za shodné období před rokem.

Příjmy společnosti meziročně vzrostly na 1,26 mld.USD z 1,05 mld. USD.

Jak společnost uvedla, její největší segment Display Technologies vykázal za uplynulé čtvrtletí nárůst objemu prodeje o 15 procent ve srovnání se čtvrtým kvartálem.
Pro druhé čtvrtletí ale společnost očekává u těchto operací nárůst objemu prodeje v rámci neměnného až pětiprocentního pásma oproti prvnímu čtvrtletí, neměnné tržby a nižší zisk.

Bez započtení jednorázových položek firma v uplynulém čtvrtletí hospodařila se ziskem 27 centů na akcii, a předčila tak průměrný odhad analytiků pro zisk 23 centů na akcii. Čtvrtletní příjmy firmy analytici odhadovali na 1,23 mld. USD.

Corning očekává za druhé čtvrtletí zisk v rozmezí 24-26 centů na akcii, při příjmech 1,29-1,33 mld. USD. Analytici v průměru zisk společnosti za druhý kvartál odhadují na 25 centů na akcii, při příjmech 1,33 mld. USD.

Akcie GLW včera oslabily o 4,10 % na 27,60 USD, v poobchodní fázi dále ztratily 1,74 % na 27,12 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE